Član naše ALTII ekipe Jakob Murko se je udeležil spletnega srečanja imenovanega O1.A1.9 AudIT Testing with partners workshop. Na spletnem srečanju nam je Juraj Petrović iz partnerja FER demonstriral uporabo orodja AudIT v podrobnostih: kako ustvariti sejo vprašanj kot predavatelj, kako odgovarjati na izbirna in tekstovna vprašanja, kako analizirati rezultate, jih vizualizirati, združiti v skupine po Jaro–Winkler metodi podobnosti besedil. Po predstavitvi smo podali nekaj koristnih komentarjev za izboljšavo orodja, ki ga bodo še izboljšali, prav tako pa smo Slovenci, ki sodelujemo pri projektu poskrbeli pa prevod uporabniškega vmesnika v slovenščino. Vse kaže, da bo nastal kvaliteten ARS sistem, ki bo razširil trenutne možnosti, ki jih ponujajo obstoječi sistemi.

Ko bo orodje pripravljeno za širšo javnost pa se vam javimo z novimi informacijami.

Lep pozdrav, ekipa ALTII na ZAMS

Sodelujemo v novem mednarodnem projektu Aktivno učenje s pomočjo izboljšane interaktivnosti (ALTII), katerega cilj je razvoj spletnega orodja AudIT, ki bo omogočal in olajšal sprotno preverjanje učencev in njihovo komunikacijo z učitelji. Projekt traja od 1. 3. 2021 do 28. 2. 2023.

V projektu sodelujejo partnerji iz Estonije, Hrvaške in Slovenije, ki bodo izobrazili in z izkušnjami opremili izvajalce, da bodo oblikovali smernice in primere dobrih praks na področju interaktivnosti v izobraževanju.

Preberite si več tukaj: ALTII_1st-newsletter_FINAL.pdf!

 

Na današnji (10.12.2021, od 12:00 do 14:00, Zoom) delavnici v okviru projekta ALTII, ki so jo vodili hrvaški kolegi (Marija Vurnek) iz Zagrebškega FERI-ja, smo bili priča primeru izvedbe učne ure s pomočjo uprabe ARS (Auidence Response System) sistema (AhaSlides).
https://ahaslides.com

 

Na tako pripravljeni eksperimentalni učni uri smo z vsebinskega stališča govorili o procesih, konceptih in izzivih pri vključevanju učencev/dijakov/študentov v sam izobraževlani proces ter morebitnih ovirah, do katerih v takšnem početju neizogbino prihaja.

S sodelujočimi partnerji smo se glede samega projektnega dela dogovorili naslednje :
— vsak sodelujoči zavod bo moral v nasednjih šestih mesecih izdelati devet metodologij (tri so že gotove)
— vsi vpleteni naj izoblikujejo učno uro z dobrim in uporabnim primerom (v skladu s posodobljenim obrazcem, ki ga bodo pravtako posredovali kolegi iz Zagreba)
— marca ali aprila prihodnje leto bomo izvedli predstavitev našega primera za vse ostale (vsak mesec bo imel predstavitev drug partner)
— na naslednji delavnici, ki bo potekala nekje v sredini januarja 2022, bodo hrvaški kolegi predstavili delovanje sistema AudIT v praksi

 

Se že veselimo prihodnjega srečanja!

Vesele božične in novoletne praznike vam želi vsa ekipa ALTII!

altii novoleto 2021

Današnje virtualno srečanje/delavnico so sodelujoči projektni partnerji s Fakultete za elektrotehniko in računalništvo Sveučilišta v Zagrebu organizirali z namenom analize oblikovne predloge, ki bo namenjena snovanju metodologije dela s sistemom ARS. Na samem srečanju smo se pogovarjali o izdelanih primerih dobre prakse, metodologiji in ustreznosti oblikovne predloge. Srečanje je bilo nadvse koristno, saj smo dobili podrobne napotke za nadaljnje delo in analize.