Dan za radovedne

Draga devetošolka, dragi devetošolec,

gotovo se že sprašuješ, kakšno je življenje, ko osnovnošolec postane dijak. Bi rad/a potešil/a svojo radovednost, spoznal/a nekaj dijakov in profesorjev ter ugotovil/a, če drži kateri od stereotipov, povezanih s Škofijsko gimnazijo? Obišči nas že pred informativnimi dnevi.

Vabimo te, da en dopoldan sedeš v gimnazijske klopi, spoznaš način dela v naših razredih ter začutiš vzdušje, ki ga dijakinje in dijaki na naši gimnaziji tako radi pohvalijo. Pripravili smo delavnice, na katere se prijaviš s spletno prijavnico, objavljeno na dnu strani. Delavnice bo spremljal še povezovalni program z zanimivostmi, voden s strani gimnazijcev. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Po delavnicah bo možen ogled sob in prostorov Dijaškega doma A. M. Slomška.

Zaradi lažje organizacije te prosimo, da se na dogodek prijaviš najpozneje dva dneva pred izvedbo. S prijavnico, ki je objavljena spodaj.

Čas dogajanja:
Petek, 28. 1. 2022. Z nami se boš lahko družil/a med 9.00 in 13.00. 

Kraj dogajanja:
Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor. 
Zberemo se v šolski knjižnici, ki se nahaja v 1. nadstropju gimnazije. Tam te bodo sprejeli dijaki, ki sodelujejo pri izvedbi Dneva za radovedne.

Prosimo te, da s seboj prineseš ali dokazilo o PCT-pogoju ali hitri test, ki ga bomo na začetku opravili na šoli, da boš lahko ves dan brez skrbi užival/a v naši družbi. 


Iskreno se veselimo srečanja s teboj. Pogumno se prijavi in se pusti presenetiti.

Profesorice in profesorji Škofijske gimnazije A. M. Slomška z ravnateljem dr. Samom Repoluskom


Opisi delavnic - Dnevi za radovedne

Kakšne barve je tvoje ime?
Organske spojine v hrani so vir energije in gradbeni material, potreben za delovanje in obnavljanje človeškega telesa. V delavnici boš spoznal/a uporabo različnih barvnih testov za dokazovanje organskih spojin.

Možganski fitnes
Te zanima kako so povezani nevropsihologija, psihologija, logika in razvedrilna matematika z možganskim fitnesom? Pridruži se delavnici, kjer boš s pomočjo številskih križank, ugank, sestavljank … aktiviral/a  posamezne predele v možganih in tako krepil/a pozornost, spomin in hitrost reševanja problemov.

#whatsinthename?
Come and find out ... ter še bolje spoznaj, kakšni so tvoji talenti #wewillhavefun #seeya

PRIJAVNICA
Ime in priimek učenca/učenke:*
Osnovna šola, ki jo obiskuješ:*
Elektronska pošta:*
Termin, ki se ga želiš udeležiti: