Dan za radovedne


Draga devetošolka, dragi devetošolec,

vabimo te na Dan za radovedne, ki ga že vrsto let pripravljamo za učenke in učence zaključnega razreda in je vedno dobro sprejet, pester ter zanimiv. Sodeloval boš v dveh tematskih delavnicah ter prisostvoval gimnazijskemu pouku v naših razredih. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Pridi in začuti vzdušje, ki ga dijakinje in dijaki na naši gimnaziji tako radi pohvalijo. Zaradi lažje organizacije te prosimo, da se prijaviš s spletno prijavnico, ki jo najdeš spodaj. 

Termin: v petek, 9. 12. 2022 in 27. 1. 2023
Čas dogajanja: 9.00-14.00 za učenke in učence, 12.45-14.00 za starše.

Kraj dogajanja:  Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška, Vrbanska cesta 30, 2000 Maribor. 

Zjutraj te bodo na vhodu sprejeli naši dijaki, ki te bodo popeljali po šoli ter do učilnic. Če je mogoče, pridi vsaj nekaj minut pred začetkom.
Ob 13. uri so na ogled šole in pogovor z g. ravnateljem povabljeni tudi starši. Za njih prijava ni potrebna. 

Po zaključku bo možen ogled sob in prostorov Dijaškega doma A. M. Slomška ter pogovor z dijaki, ki bivajo v domu ter z vzgojitelji. Še boljše pa, če prideš na druženje v dijaški dom ter spanje že v četrtek zvečer ter se udeležiš dogodka Dan & noč (klikni).

Iskreno se veselimo srečanja s teboj. Pogumno se prijavi in se pusti presenetiti.

Profesorice in profesorji Škofijske gimnazije A. M. Slomška z ravnateljem dr. Samom Repoluskom


Opisi delavnic - Dnevi za radovedne

Kakšne barve je tvoje ime?
Organske spojine v hrani so vir energije in gradbeni material, potreben za delovanje in obnavljanje človeškega telesa. V delavnici boš spoznal/a uporabo različnih barvnih testov za dokazovanje organskih spojin.

Možganski fitnes
Te zanima kako so povezani nevropsihologija, psihologija, logika in razvedrilna matematika z možganskim fitnesom? Pridruži se delavnici, kjer boš s pomočjo številskih križank, ugank, sestavljank … aktiviral/a  posamezne predele v možganih in tako krepil/a pozornost, spomin in hitrost reševanja problemov.


PRIJAVNICA
Ime in priimek učenca/učenke:*
Osnovna šola, ki jo obiskuješ:*
Elektronska pošta:*
Termin, ki se ga želiš udeležiti: