Nič nas ne stane, če smo dobrodelni

Vsak, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam. Z odstopom 1 % dohodnine dobrodelni fundaciji Martinova ustanova omogočate, da lažje sledi uresničevanju pri izvajanju poslanstva svojega delovanja – podpora otrokom in dijakom Zavoda Antona Martina Slomška iz socialno šibkih družin, ki si stežka omogočijo šolanje. V Martinovi ustanovi verjamemo v naše človekoljubno in dobrodelno poslanstvo za pomoč mladim, ki so vključeni v kakovostne vzgojno-izobraževalne programe in dejavnosti.

Donacija dela dohodnine vas ne stane nič, saj gre za donacijo, ki se financira iz že plačane dohodnine. Donacija dela dohodnine vam vzame samo nekaj minut vašega časa, saj lahko del dohodnine namenite elektronsko preko portala

 eDavki. 

Na portalu izberete vlogo “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije (Doh-Don)” - elektronska oddaja. V vlogi vpišite naziv organizacije (Martinova ustanova ), davčno številko (96225807) in višino odstotka, ki ga namenjate (do 1%).

Prenesi PDF obrazec

Lahko pa tudi izpolnite spodnji obrazec in s tem izstavite zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije. Obrazec si lahko prenesete in izpolnite, ga natisnete, lastnoročno podpišete in najkasneje do 29.12. pošljete na naslov vašega pristojnega Davčnega urada.

Vabimo vas, da o pomenu in poslanstvu ZAMS-a poveste tudi svojim prijateljem, družinskim članom in sodelavcem, ter jih tako nagovorite, da tudi sami prispevajo del dohodnine na naš Zavod.