Prvi mesec novega leta so zaznamovali tako žalostni kot veseli dogodki.

3. januarja se je po dolgi bolezni od nas poslovila sodelavka Lidija Sedar Hren, nekdanja profesorica vere in kulture ter geografije na gimnaziji. Nekaj spominov naših sodelavk nanjo lahko preberete na šolski spletni strani (https://www.z-ams.si/index.php/sl/ucni-proces/uciteljski-zbor/nekdanji-pokojni-sodelavci-in-sodelavke). Zaposleni v zavodu smo se je spomnili tudi s posebno mašo 4. januarja.

4. januarja smo izvedli šolsko tekmovanje v znanju nemškega jezika za dijakinje in dijake 3. ter 4. letnika. Kar sedem naših tekmovalk in tekmovalcev je osvojilo bronasto priznanje: Alja Ostrc, 3. ac, Ana Marija Gajšek, 3. ac, Kristina Jurgec, 3. ac, Tia Pleteršek, 4. a, Patrick Žmavc, 4. a, Zala Perger 4. b in Matic Krevh, 4. b. Na državno tekmovanje, ki bo 14. februarja, so se uvrstili Alja, Tia, Patrick, Zala in Matic

5. januarja so nas obiskali Modri z vzhoda oziroma sveti trije kralji s spremstvom. Koledniki so bili skupina osmih dijakov iz 1. in 2. letnika, še ena skupina kolednikov iz zavoda pa je obiskala Mestno občino Maribor in druge posameznike v mestu. Povsod so naleteli na topel sprejem.

11. januarja je v sklopu predmetov likovna umetnost in glasba potekala strokovna ekskurzija dijakov 1. letnika v Ljubljano (OIV). Dijaki so si v Cankarjevem domu ogledali koncert latino jazz glasbe, ki jo je izvedel Big Band RTV SLO s pevsko Ano Bezjak. Isti dan so bili dijaki 4. letnika, ki se pripravljajo na maturo iz umetnostne zgodovine, na predstavitvi praktikumov v Ljubljani: ogledali so si Plečnikovi arhitekturni umetnini na Barju in na Žalah. Svoje predstavitve slovenskih ikoničnih del so opravili tudi v Narodni in Moderni galeriji. Prav tako 11. januarja je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja psihologije. Tekmovanja se je udeležilo 15 dijakov 3. in 4. letnika. Bronasto priznanje sta osvojili Nina Mohorič, 4. c in Blažka Skarlovnik, 4. c. Nina se je uvrstila tudi na državno tekmovanje, ki bo potekalo 22. marca.  

Med 12. in 15. januarjem je potekal zimski športni tabor na Rogli – najštevilčnejši zimski športni tabor do sedaj s 60 dijaki. Na taboru so dijaki vseh letnikov štiri dni smučali, igrali športne igre v telovadnici, koristili bazen, uživali v sankanju po Zlodejevem in sodelovali v družabnih večerih, kjer so tekmovali v karaokah in kvizih. Dijaki so se v štirih dneh utrdili in spletli nova šolska prijateljstva. 15. januarja je bil tudi sklep prvega ocenjevalnega obdobja.

16. januarja je na OŠ Ludvika Pliberška potekalo regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Udeležili so se ga Jona E. Luketič iz 2. b, Blažka Mlakar iz 3. bc, Andrej Greifoner iz 4. b in Erin Vauda iz 4. c. Vsi so dosegli bronasto priznanje, Andrej in Erin pa sta se uvrstila na državno tekmovanje

Od 17. do 19. januarja je potekalo duhovno srečanje za dijakinje in dijake 3. letnika v Kančevcih. Dijaki so razmišljali o svojih vrednotah ter o moralni presoji posameznika. V pomoč sta jim bila film »Deček v črtasti pižami« ter zgodba o nastanku sveta in človeka iz Prve Mojzesove knjige. Na srečanju ni manjkalo povezovalnih dinamik, smeha, športa in prostega časa.  

19. in 20. januarja je potekalo tudi duhovno srečanje za dijakinje in dijake 1. c-razreda. Na najbolj sneženi dan te zime so se zbrali dijaki in profesorja na železniški postaji v Mariboru in se odpravili na snežno potovanje do Doma duhovnosti Sv. Jožef v Celju. Srečanje je minilo v veselem vzdušju, za poglobljenost pa je skrbela rdeča nit duhovnega srečanja, ki je bila osebnostna rast na primeru apostola Petra.