Vstopili smo v novo leto, ki je poleg novih načrtov in zavez tudi priložnost za pogled nazaj – včasih z obžalovanjem, včasih s hvaležnostjo, tokrat pa predstavljamo dogodke v decembru, za katere smo bili le hvaležni.

V ponedeljek, 4. decembra, smo izvedli dobrodelni Miklavžev koncert, kjer je bil poleg množice nastopajočih tudi gost Marko Vozelj. Dogodek je bil izjemna glasbena izkušnja z veliko dobre volje in pozitivnimi sporočili, izkupiček od prodanih vstopnic in medenjakov ter donacij gledalcev ob kasnejših predvajanjih na televizijskih postajah pa je šel v sklad Martinove ustanove. Hvala vsem, ki ste prispevali k izvedbi koncerta z nastopom, organizacijo, nakupom vstopnic in seveda z udeležbo!

V tednu med 4. in 8. decembrom so potekali blagoslovi razrednih adventnih venčkov, ki jih je izvedel naš kaplan Klemen Gartner. 6. decembra je potem vse razrede in zaposlene obiskal še Miklavž in vsakemu povedal kakšno spodbudno misel.

8. decembra smo imeli zjutraj mašo za življenje, na kateri se vsako leto spomnimo vseh že pokojnih dijakov in zaposlenih naše gimnazije in zavoda. Čez dan je nato potekal Dan za radovedne (večer pred tem pa v Dijaškem domu dogodek Dan in noč), ki so se ga udeležili osnovnošolci, ki razmišljajo o preživljanju srednješolskih let na naši gimnaziji ali v dijaškem domu. Naši dijakinje in dijaki so bili odlično gostitelji!

Prav tako 8. decembra je potekala priprava na šolsko in državno tekmovanje iz nemškega jezika, in sicer sta predavanje na daljavo izvedla naravni govorec Hans Peter Schwarz in Andreja Šlamberger. 

14. decembra je potekalo zanimivo šolsko tekmovanje gradnje mostov iz špagetov. Zmagovalni most je prenesel kar 14 kg obremenitve. 

Maturanti umetnostne zgodovine so imeli 15. decembra strokovno ekskurzijo na Dunaj. Isti dan in dan kasneje je potekalo tudi duhovno srečanje 1. b pri Sv. Jožefu v Celju, kjer so dijaki ob liku apostola Petra osebnostno rasli in se razredno povezali. 

V soboto, 16. decembra, se je zgodila Potujoča muzika – koncert združenih izbranih gimnazijskih zborov Slovenije na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma, kjer so v množici približno 450 mladih iz dvanajstih zborov ponosno nastopili tudi pevke in pevci Mešanega pevskega zbora naše gimnazije.

17. decembra je potekal  finalni turnir področnega športnega tekmovanja v Lukni. Tako dekliška kot fantovska nogometna skupina sta zasedli odlično 3. mesto. Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem! 

21. decembra smo izvedli zimski športni dan z zimskim pohodom, drsanjem, Woop-parkom ter smučanjem v Koralpah. Isti dan so se maturantje nadaljevalne stopnje učenja nemščine udeležili strokovne ekskurzije v avstrijski Gradec. Samostojno so pripravili in izvedli zanimivo vodenje po največjih znamenitostih mesta. 

22. decembra dopoldan je naš kaplan Klemen Gartner ob sodelovanju dijakov blagoslovil šolske jaslice, nato pa smo imeli ob 12h božičnico s predstavo Mesija - Odrešenik v izvedbi dramske skupine. Ob sklepu božičnice smo tudi podelili nove maskote 1. a, 1. b., 1. c, 3. ac in 3. bc-razredu.