Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Uradu RS za mladino, smo pred kratkim odprli nov portal za mlade [www.mlad.si]www.mlad.si, na katerem lahko mladi najdejo koristne informacije zase na enem mestu. Portal je nastajal dobri dve leti v okviru vladnega projekta Vem za mlade. Mladim bo v marsičem olajšal in skrajšal iskanje za njih potrebnih informacij, usmerja pa jih tudi v storitve e-Uprave, kjer lahko različne postopke, od vpisa na šole in fakultete do urejanja prevozov in bivanja, opravljajo kar preko spleta. Na portalu najdejo tudi novice iz sveta zabave, pa informacije o dogodkih ali možnostih sodelovanja v kateri od mladinskih organizacij, za to jim je na voljo prvi E-zemljevid v Sloveniji. Sicer pa je namen portala informirati in povezati mlade iz vse Slovenije.

Vljudno vas prosimo, da v okviru vaših možnostih prenesete informacijo o novem portalu za mlade vašim dijakinjam in dijakom ter delite objavo o portalu na vaših spletiščih in/ali družbenih omrežjih. Za to prilagamo povezavo na informacijo o portalu, ki smo jo objavili na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport: https://tinyurl.com/ydb25tlq

Ker smo trenutno v fazi doseganja prepoznavnosti portala, bomo veseli kakršnihkoli odzivov mladih uporabnikov, pa tudi vaših, ki bodo naše vodilo in usmeritev za nadaljnje razvijanje portala.

Hvala za sodelovanje in lep pozdrav.
 
Povezava na portal:
mlad logo