Slovenščina (Slovenia)

Animatorji

Če že veš, kaj je to biti animator, potem tako ni vprašanja. Tudi, če si za to samo slišal, animator pa še nisi, ni problema. Če pa sploh ne veš, kako to izgleda, si predstavljaj tole:
Skupina ljudi, vsak malo zadržan in se ne briga za druge, neprijetno vzdušje in nikomur se nič ne da... Potem pa se spogledaš s soanimatorji in takoj veste, kaj je treba narediti.
Ni vedno tako, a velikokrat se znajdemo v takšnih situacijah. Vendar ne misli, da moraš vedno samo ti delati drugim v veselje. Kasneje spoznaš, da so tudi tebi podobni. Ti pomagajo in te spodbujajo, da tudi ti postajaš boljši človek. Da pa se vezi med nami utrdijo in da usvojimo potrebne veščine, imamo še Šolo za animatorje. Pa duhovna srečanja, animatorski bend, dogodke na šoli in zunanje aktivnosti ter še in še. Vedno se najde prostor, kjer lahko kaj dodaš.

Prijetno vabljen/vabljena k animatorjem.

skupna

 Animatorsko skupino v šolskem letu 2019/20 vodi in usmerja profesorica Martina Ješovnik.

 

Nekaj misli animatorjev:

Rada sem animatorka, saj imam v svetu, kjer je ljudem mar le za koristi, možnost biti nekomu nekdo, ki mu je mar brez zahtev in pričakovanj, saj vem, da je nad nami Bog, ki nam je vsak dan tisti ''nekdo'' zaradi njegove brezpogojne ljubezni (Urška Pitino)

Rada sem animatorka, ker lahko pomagam drugim in jim želim pokazati; da lahko imaš upanje tudi, če je situacija slaba.(Katja Košič)

Beseda animator nakazuje na to, da nekoga animiramo. Zaposliti otroke ni težko, vsak lahko vklopi risanke... Otroke animirati, jih vključiti in po možnosti še kaj naučiti, pa je veliko težje. Animatorstvo zame predstavlja izziv, ki je vedno znova poplačan z otroškim smehom, zabavo in srečo. (Maja Plateis)

Rada sem animatorka, ker lahko otrokom približam Boga, da ga bolj spoznajo (to je moj cilj), ker se vsako leto zgodi nek dogodek, ki mi ostane v spominu še dalj časa in ker me otroci vedno znova naučijo nekaj novega. Še dodaten plus je sreča in razigranost, ki po navadi kar sije iz otroških oči in takrat dobiš potrdilo, da si na pravi poti do cilja. (Meta Krepfl)

Rada sem animatorka, ker s tem, ko srečo in veselje do življenja, ki prihaja od Boga, z drugimi deliš, nevede tudi pri sebi sam množiš. (Naja Lazič)

Animatorstvo ni nujno samo to, da se igraš z majhnimi otroki banse in pripravljaš ter razlagaš kateheze. Animator si lahko vsem okoli sebe s svojim zgledom, pa tudi sam sebi v določenih situacijah. Posebej ko ti je kakšno stvar še posebej težko narediti in znaš iti preko sebe ter narediš, kar je dobro zate in za druge. (Hana Vinter)

Rada sem animatorka saj s tem darujem svoj čas za druge, jim pomagam, če rabijo pomoč ali pa se samo igram z otroki. Animatorstvo je nekaj posebnega, saj če si obkrožen z otroki pride na dan tudi tvoj otroški duh, ki ga ima vsak izmed nas v sebi, saj se moraš vključiti v igro otrok in se bolj kot ne zabavati skupaj z njimi. (Lea Kramberger)

DSC 0570

V petek 11. septembra, smo animatorji ŠgAMS po pouku ostali kar v šoli, saj smo imeli prvo skupno srečanje v tem šolskem letu. Petkov popoldan je bil najbolj zaznamovan s sprejemom novih animatorjev. Medtem, ko se je za nas pripravljal izziv, s katerim smo dokazali našo pripravljenost za animiranje, smo novopečeni animatorji pekli palačinke, da je dišalo po vsem stopnišču. Nato nas je čakal »krst«. Zvezani v paru smo se s trakom čez oči sprehodili po šoli in zunaj ter nazadnje doživeli "polivanje". Sledila je odlična večerja (palačinke), igrali smo odbojko in igre v temi ter večer zaključili z večernicami v kapeli ob svečkah. V medsebojnih pogovorih in petju smo se odpravili spat šele naslednji dan. Naše druženje smo v soboto dopoldan zaokrožili z načrtom, kako bo naše animatorstvo potekalo čez leto in se po maši poslovili ter odpravili proti domu. Vsi smo se zelo zabavali, nasmejali in dokazali, da je tudi v šoli preživet konec tedna lahko zabaven.

Kim Obaha, 2. b

ušinzanimatorji

V preteklih tednih so animatorji naše šole pripravljali dramatizacijo svetopisemskega odlomka za škofijsko srečanje birmancev. Pri delu in igri jih je usmerjal dramski igralec Gregor Čušin. Sodelovanje z njim je bila prijetna in dragocena izkušnja. To bo gotovo videti na sobotni premieri :) ...

Lidija Sedar Hren, prof., in Marjan Pučko, duhovni asistent

ušinzanimatorji2

DSC 0844

Da, prav ste prebrali - tokrat smo imeli duhovno srečanje animatorji ŠgAMS. Na našo t.i. duhovno obnovo smo se odpravili v Veržej. Kljub temu, da nas je bila prisotna manjšina, smo se zavzeto posvetili naši glavni temi srečanja:  spreobrnjenju znanega londonskega gangsterja Johna Pridmore. Poleg njegovih misli, ki so nas nagovarjale in usmerjale v osebni rasti, smo se preizkusili v rokodelstvu. Obiskali smo lončarno, kjer si je na vretenu vsak izdelal svojo glineno posodico (bolj ali manj uspešno:) - videti je bilo namreč veliko bolj enostavno) ter v iskanju skritega zaklada, kjer smo preverili našo - temu bi lahko skoraj rekli: "kondicijsko vztrajnost":). Naše prijetno srečanje smo zaključili z mašo in odlično večerjo. Zadovoljni smo se poslovili z mislimi na vse ostale animatorje, ki so ostali doma. Se vidimo na naslednjem duhovnem srečanju ...

Maja Žgajnar 2. b

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top