V šolskem letu 2018/19 je dijaška skupnost (DS) že zavihala rokave. Izbrali smo predstavnike razredov in se sestali na uvodnem srečanju. Nove predstavnike je pozdravil predsednik DS Miha Vogrin. DS bo tudi letos pripravila razredno uro, ki jo bodo predstavniki izvedli v svojih razredih, organizirala valentinov ples, skrbela za okrašene šolske prostore, pripravila miklavževanje in koledovanje … Novost tega šolskega leta pa je, da bo DS v novembru skupaj preživela konec tedna, kjer bomo uresničevali vse naše projekte, zbirali odlične ideje in se seveda imeli »fajn«.

Predstavniki Dijaške skupnosti v letošnjem šolskem letu so:

1. a: Tadej Raj in Bor Puhalj; 1. b: Urška Pitino in Nick Dajčman; 1. c: Anja Markuš in Lana Kopše; 2. a: Izidor Jelenc in Urh Špital; 2. b: Eva Lucija Krajnc in Mihaela Šatan; 2. c: Urša Berlič in Hana Ledinek; 3. a: Matic Turičnik in Barbara Brumen; 3. b: Anja Gregor in Lučka Godec; 3. c: Miha Vogrin in Vid Ules; 3. d: Nejc Mahorič in Marko Kričej; 4. a: Jakob Podjavoršek in Lina Kopše; 4. b: Urška Laznik in Matevž Pušnik; 4. c: Blaž Mahorič in Veronika Kukovec.

Mentorici dijaške skupnosti: Urška Koren, prof. in Monika Walter, prof.

Disk

Dijaška skupnost je v prvi polovici šolskega leta 2018/19 uspešno izvedla vseh pet zastavljenih projektov. Organizirali smo okrasitev šole, miklavževanje, kolednike, izdelavo adventnih venčkov na hodnikih, pod našim vodstvom pa je nastal tudi del programa za božičnico. Delo smo opravili tako, da smo si na prvem sestanku, ki je potekal septembra, po razredih razdelili naloge. Vsak razred je dobil svojo nalogo, ki jo skozi leto vestno opravlja. Tudi v prihodnje pripravljamo projekte, prvi bo izveden februarja, ko bomo organizirali šolski ples.

Miha Vogrin, predsednik dijaške skupnosti

okrasitev  IMG 7136

DSC 0865  DSC 0726

Sv. trije kralji s spremstvom  Adventna duhovna misel