Slovenščina (Slovenia)

 

Spoštovani dijakinje in dijaki, spoštovani starši,

po dinamičnem preteklem šolskem letu nas čaka ... še bolj dinamično novo šolsko leto. Trudili se bomo, da boste o vsem obveščeni pravočasno in da bo delo na podlagi izkušenj spomladanskega pouka na daljavo potekalo v čim večjo oporo dijakom. Ker je nemogoče karkoli zanesljivo načrtovati, se bomo v obvestilih osredotočali na najbolj zanesljive bližnje dogodke.

Navodila za prvi šolski dan, 1. 9. 2020:

S poukom začnemo ob 8:00. Dijaki 2., 3. in 4. letnikov vstopijo v šolo kot običajno skozi garderobe in se odpravijo do matičnih razredov (na vratih bodo napisani razredi).

Dijaki 1. letnikov se zberejo na ploščadi pred steklenim vhodom na požarno stopnišče. Od tam jih bodo razredniki 1. letnikov pospremili do matičnih učilnici in ji dali vsa navodila (1.a - prof. Maja Tuš Kolarič, 1.b - prof. Mojca Tomšič, 1.c - prof. Danijela Žegarac).

Vsi dijaki morajo imeti s seboj svojo zaščitno opremo za nos in usta (masko, rutico ipd.), razkužila pa bodo nastavljena v šoli. Ker je lahko strošek osebne nabave mask sčasoma velik, predlagamo, da si zašijete ali kupite npr. 5 pralnih mask, ki jih dijaki dnevno menjujejo (odločitev je prepuščena posamezniku). V šolo lahko vstopajo le zdravi dijaki, v zvez s tem pa prilagamo tudi navodila NIJZ. Dijaki bodo seznanjeni s higienskim redom na šoli, v splošnem pa velja naslednje: Dijaki nosijo maske od vstopa v šolsko stavbo do vstopa v matično učilnico. V učilnici uporaba mask ni obvezna, pri gibanju na hodnikih, med razredi, na WC, v jedilnico oz. povsod, kjer pride do mešanja dijakov med skupinami, pa je OBVEZNA.

Doslednejši kot bomo pri tem ravnanju, manjša je verjetnost, da bodo zaradi izbruha okužbe posledično oškodovani dijaki sami zaradi karantene, bolezni in nezmožnosti izvajanja kakovostnega pouka v živo. Za gibanje med nadstropji uporabljamo stekleno stopnišče, v primeru stika z osnovnošolci pa gimnazijci hodite ob notranji ograji (sredina), osnovnošolci pa ob steni stopnišča.

Obiski vseh gostov v času izvajanja pouka so omejeni, in sicer morajo biti vedno predhodno najavljeni po e-pošti ali telefonu, ob prihodu prede vhod pa morajo poklicati tajništvo gimnazije.

Dijaki jedo suhe malice v matičnih učilnicah, tople malice pa dobijo glede na prijavo v jedilnici. Prvih 15 min 1. odmora gredo jesti 1. letniki, drugih 15 min 2. letniki, podobno pa v 2. odmoru najprej 3. letniki in nato 4. letniki. Dijaki nosite masko ves čas v jedilnici do mesta, kjer boste sedli, med jedjo pa seveda ne. Pri sedenju bo vedno eno mesto prosto. Ostala navodila glede šolske prehrane so v priponki. Prehrana bo na voljo že od prvega dne, za smiselno vpeljavo sistema pa prosimo dijake nekaj prvih dni za večjo potrpežljivost. Prilagam tudi poziv Ministrstva za javno upravo glede uporabe elektronskih vlog za subvencionirane vozovnice.

Vsem želimo lep preostanek prostih dni, ter pogumen začetek šolskega leta, da bomo mi in naši bližnji brez hudih posledic prestali tudi to preizkušnjo, dijaki pa bili uspešni pri svojem delu.

Ravnatelj Samo Repolusk s sodelavci

 

Obvestilo_NIJZ_pred_začetkom_šolskega_leta.pdf

NAVODILA-_PREHRANAdf.pdf

Informacija_MJU.pdf

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top