Slovenščina (Slovenia)

Tri sošolke smo letos dobile priložnost, da se udeležimo enotedenske mednarodne izmenjave v okviru projekta Eu´r´aquatic na Irskem. 22. 9. 2019 smo v spremstvu dveh profesoric z dunajskega letališča poletele proti Dublinu, od tam pa se z avtobusom odpeljale v eno uro oddaljeno mesto Wicklow. Na avtobusni postaji so nas čakale družine in skupaj z njimi smo odšle v naš začasni dom.

Prvi dan izmenjave smo spoznale šolo naših gostiteljev, se igrale spoznavne igre in spoznale tudi druge člane projekta. Dan smo zaključili v bowling centru. Naslednji dan smo z avtobusom odšli v Glendalough in se povzpeli na sam vrh. Ob koncu dneva smo se vrnili v šolo in se tam naučili še »malo« irskega plesa. Tretji dan smo se sprehodili po obali in spoznavali habitate organizmov ter težave zaradi onesnaženja. Obiskali smo pomorsko reševalno postajo, kjer so nam predstavili način delovanja, opremo in primere uspešnih akcij. Četrti dan smo se z vlakom odpeljali v Dublin, si ogledali mesto, se zapeljali z avtobusom Viking Splash Tours in imeli veliko prostega časa za raziskovanje. Peti dan smo si ogledali slavni zapor Wicklow ter odšli kajakat z gostitelji. Pozneje nas je v golf klubu čakala poslovilna večerja in zaključni program.

Zadnji dan smo se že zgodaj zjutraj odpravile skupaj z gostitelji na postajo, od koder smo se z avtobusom odpeljale nazaj v Dublin, od tam pa odletele proti Dunaju. Na koncu nas je kombi, hvaležne smo za neprecenljivo mednarodno izkušnjo, varno pripeljal v Maribor.

Urška Fajfar in Alin Kapun, 3. b

IMG 20190924 112834   IMG 4485

IMG 20190923 180301  IMG 20190927 220754

sportnikom prijazno iko1

izbrani logo

mlad logo

microsoft showcase school

msdnaa

stipendijski sklad

Back to top